Nationaal Fonds tegen Kanker

Verhalen van mensen met kanker hebben mij tijdens mijn behandeltraject geholpen en geïnspireerd. In een artikel voor het Nationaal Fonds tegen Kanker heb ik nu ook mijn verhaal gedeeld: hoe ik heb leren omgaan met de diagnose kanker, en wat me daarbij heeft geholpen.

Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in voor een langer beter leven voor mensen met kanker. De manier waarop het Fonds dit doet, spreekt me aan: namelijk door voeding, bewegen en welzijn onder de aandacht te brengen. Het Fonds streeft ook naar een vaste plaats voor deze leefstijlfactoren binnen de huidige oncologische behandeling.

Juist die combinatie van reguliere behandeling en zelf aan de slag gaan met ‘leefstijl’, sta ik honderd procent achter. Je leest hier het artikel met mijn verhaal voor het Nationaal Fonds tegen Kanker.

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (...) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’.

Je kunt het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ hier bestellen of bij je lokale boekhandel.

Nathalie_Van_Dam_Boek_V2-1-300x300