Point of no return

Jarenlang heb ik op mijn tong gebeten. Ik werkte met mensen terwijl ik ondertussen van alles ‘doorkreeg’ via mijn zesde zintuig. De diagnose kanker was voor mij echter een ‘point of no return’.

Mensen komen bij mij voor coaching. Dan zitten ze natuurlijk niet te wachten op wat ik met mijn zesde zintuig doorkrijg over hen of over de toekomst, of dat er overleden mensen zijn die een boodschap door willen geven, toch?

Ach, zo verkocht ik het aan mezelf dat dit stuk van mij er niet mocht zijn. Wat mij energie kostte… Want wat er niet mag zijn gaat de meeste aandacht naartoe. Ja dat weet ik wel, en ik ben ook een mens met een flinke dosis eigen-wijsheid.

Waarom deed ik dit dan toch? Ik vond het spannend om met dat stuk naar buiten te treden. Want familie, vrienden, relaties gaan daar natuurlijk wat van vinden. Lees: ze gaan wat van mij vinden, en hoor ik er dan nog steeds bij? Ja, dat aloude oerbrein gaat dan weer vol aan en als iets pijn doet dan is het er niet bij horen.

Ondertussen gaf ik in mijn vriendenkring wel informatie door die ik bij hen doorkreeg. Over de aan- en verkoop van huizen, over zakelijke beslissingen, over relatie-issues, over zorgen om kinderen. Ook gaf ik steeds meer boodschappen door van overleden partners aan hun dierbaren. Want dat laatste kan je behoorlijk blokkeren als het gaat om verder leven, of je eigen leven leiden. En dat is zonde, want ook al is een ander overleden, jij leeft nog wel. Beter dat je er wat van kan maken, toch?

Steeds vaker schakelden mensen mij ook viavia hiervoor in. De combinatie van informatie die ik doorkrijg en de tools die ik in huis heb als trainer en coach om er ook wat mee te doen bleek heel effectief en efficient: het zorgde telkens dat mensen versneld helderheid kregen en blokkades konden doorbreken, in 1 coachconsult.

Point of no return was toen ik hoorde dat ik kanker had. Doordat ik ‘doorkreeg’ dat ik iets niet goed was met mijn lijf en ik ernaar handelde, is de diagnose gesteld. Zoals je ook kunt lezen in mijn boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’.

Nu geloof ik dat alles een bedoeling heeft. Wat ik met mijn zesde zintuig kan betekenen voor mensen is vele malen belangrijker dan wat anderen hiervan vinden! Een deel zal aanhaken en een deel afhaken; dat is ook prima. En ook voor mij en mijn eigen gezondheid is het beter als dit stuk stroomt.

Sindsdien geef ik dus steeds coachconsulten waarin ik werk met de vraag of probleem, of de wens om contact te maken met mensen die er niet meer zijn. En wie mij kent weet ik dat ik nuchter en to the point ben en een vleugje humor inbreng in mijn consulten.

Ik voel me enorm dankbaar als ik op deze manier mensen verder op weg mag helpen. Puzzelstukjes komen hierin weer bij elkaar voor mij. Mijn voornemen voor nu en komende jaren is daarom hier nog veel meer mee te gaan doen.

Wat is jouw voornemen en wat kan ik voor jou betekenen? Je bent heel welkom!

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (...) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’.

Je kunt het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ hier bestellen of bij je lokale boekhandel.

Nathalie_Van_Dam_Boek_V2-1-300x300