Welk advies geef jij jezelf?

Advies aan jezelf bij tegenslag

Alle wijsheid zit al in je om te dealen met wat er is. Ook al overkomen je situaties in je leven waar je echt niet op zit te wachten.

Ik moet eraan denken omdat ik mijn rijbewijs moet laten verlengen en daar horen nieuwe pasfoto’s bij. Ik kijk naar de oude foto die er nu op prijkt, uit 2012. 

Wat was ik zoekende op dat moment! Want ook al deed ik leuke dingen, voor mijn gevoel miste ik een spark. Is dit het nou? Onderhuids speelde er toch meer. 

Nu ik tien jaar later terugkijk, zie ik pas hoe ik op dat moment voor een grote verandering in mijn leven stond. Nog wat onwennig, spannend, enthousiast. Ik bewandelde een nieuw pad en dat ging met vallen en opstaan. 

De Nathalie van nu zou tegen mijn jongere zelf zeggen: heb vertrouwen. Alles wat je overkomt en gaat overkomen, daar kun je mee dealen. Je hebt alles in huis om ermee te dealen.  

Het leuke is, dat ik daar nu van overtuigd ben. En die overtuiging helpt mij ook als er nu of in de toekomst moeilijke, onverwachte of onzekere situaties op mijn pad komen.

Wat zou jij tegen je jongere zelf zeggen? En hoe helpt jou dat om te dealen met lastige situaties in het hier en nu? 

Alle wijsheid die je nodig hebt zit al in je. Je hebt soms alleen even iemand nodig om er weer bij te komen. Ik kan je daarbij helpen. Kijk voor meer informatie bij mijn coachingsaanbod. 

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (...) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’.

Je kunt het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ hier bestellen of bij je lokale boekhandel.

Nathalie_Van_Dam_Boek_V2-1-300x300