Haal jezelf uit je lockdown

Haal jezelf uit je lockdown

Baal je, ben boos, gefrustreerd of verdrietig door de lockdown? Voel je je slachtoffer en ga je klagen? Of word je moedeloos of down en heb je zoiets van: ik gooi het bijltje erbij neer?

  • Ben je alleen en word je nu al somber bij het idee van een periode weinig contacten?
  • Zie je juist op tegen ‘weer een periode op elkaars lip zitten’ met je partner? 
  • Heb je slapeloze nachten over je werk en financiële gevolgen? 
  • Loop je op je tenen omdat je van alles moet regelen op het thuisfront? 
  • Maak je je zorgen over of je wel op tijd aan bod komt voor je zorgafspraken?

Baal je, ben boos, gefrustreerd of verdrietig door de lockdown? Voel je je slachtoffer en ga je klagen? Of word je moedeloos of down en heb je zoiets van: ik gooi het bijltje erbij neer?

Het is heel normaal dat je zo’n eerste reactie hebt. Je wordt voor een razendsnelle verandering geplaatst, en je hebt er niet om gevraagd. Ga er maar aan staan!

En het is handig om die eerste reactie ook te laten gebeuren. Want als jij bijvoorbeeld je boosheid of verdriet heel erg onderdrukt, dan is het er nog steeds. Dan blijft het onderhuids zeuren als een wortelkanaalbehandeling die telkens maar wordt uitgesteld. En dat kost ongemerkt nog veel meer energie.

Het wordt echter een ander verhaal als je blijft hangen in je eerste reactie van negatieve gedachten of gevoelens. Je stemming raakt dan steeds verder in mineur. En als dat maar lang genoeg aanhoudt, dan gaat het deel van je brein dat zorgt voor helderheid en overzicht tijdelijk in de sluimerstand. 

Zie dan nog maar eens hoe je flexibel en creatief omgaat met de lockdown en al die dingen die je moet doen en regelen, zowel voor je werk als privé! Niet zo gek dat je dan het gevoel krijgt dat het allemaal teveel wordt, toch?

Hoe kun je dit doorbreken? Alles begint met een besluit. Dat je de regie van je leven in handen pakt of houdt en kijkt naar wat je wel kunt doen in deze situatie. 

Download hier mijn beproefde Top 5 Tips bij Tegenslag. Of maak een afspraak voor coaching.

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (...) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’.

Je kunt het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ hier bestellen of bij je lokale boekhandel.

Nathalie_Van_Dam_Boek_V2-1-300x300