Max Verstappen

Leren van Max Verstappen

Max en Lewis strijden op het scherpst van de snede, in de laatste race om de titel. Wat kunnen we van Max Verstappen leren als het gaat om tegenslag?

Je staat op pole position. De statistieken spreken in je voordeel, hier vandaag op deze plek. Maar bij de start zie je jouw concurrent al voorbij schieten. Wat gaat er er dan door je heen? 

Voelt het meteen een klap in je gezicht? Moet je even schakelen? Of ben je er dan extra op gebrand om je doel te halen? 

Eenmaal onderweg maakt je concurrent al snel een discutabele manoeuvre die jou op grote achterstand zet. Wat gaat er dan door je heen?

Voelt het oneerlijk en blijf je hangen in die gedachten? Hoe moet je die achterstand ooit inhalen? Laat je je leiden door dat soort gedachten en geef je toe dat gevoel? Of focus je op wat er wel is en hoe je je doel kan bereiken, met support van je team?

Ook al boek je in de loop van de race tijdwinst, je doel lijkt buiten bereik. Wat doe je?

Laat je je focus verslappen, leg je je er bij neer? Ben je bezig met: volgende keer beter? Of blijf je scherp en weet je dat er altijd kansen komen?

In welke race jij ook zit, een ding weet je zeker. Er komen hobbels en obstakels op je weg. En wat je ook zeker weet: je hebt altijd keuze hoe je kan dealen met tegenslag. Waarbij je er ook nog eens sterker uit kan komen, dan je begon. 

Welke keuze maak jij?

Of je nou Lewis H. heet of niet, download hier mijn beproefde Top 5 Tips bij Tegenslag. Of maak een afspraak voor coaching.

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (...) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’.

Je kunt het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ hier bestellen of bij je lokale boekhandel.

Nathalie_Van_Dam_Boek_V2-1-300x300