Nathalie

Van Dam

Expert bij tegenslag

Tegenslag is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. De diagnose kanker een paar jaar terug zette wat dat betreft mijn leven op scherp. Met vallen en opstaan ontdekte ik de weg van herstel bij tegenslag. Van je grootste shit leer je het meest. Alleen moet je wel eerst ermee weten te dealen.

Strategie

Als kind ontwikkelde ik onbewust al een ‘strategie’ bij tegenslag. Door allerlei minder prettige ervaringen ging ik mijn gevoel uitschakelen. Ik overleefde met mijn denken. Dit veilige hoofdkwartier bracht me later veel en ver, in opleiding en in commercieel werk. Ik maakte keuzes met mijn hoofd, en ‘hoe het hoort’. Maar daar gaat je hart niet sneller van kloppen, ontdekte ik.

NLP Practitioner

In mijn zoektocht volgde ik een NLP Practitioner en ontdekte hoe ik weer meer verbinding kon maken tussen hoofd en lijf. Ik ging keuzes maken die goed voelen voor mij. Toen ‘wist’ ik opeens: ik wil ook andere mensen helpen dealen met tegenslag. Daarop volgde ik een intensief opleidingstraject tot internationaal gecertificeerd NLP-trainer, NLP-coach, en trainer in Systemisch Werk.

Meer voelen

Tegenslag in de vorm van een hernia legde mij op mijn dertigste een jaar plat. Achteraf gezien was deze tijd van bezinning een cadeau. Ik begon voor mezelf als tekstschrijver. Creativiteit en ondernemerschap gaven me energie en plezier. Dat werd verder aangewakkerd toen ik improvisatietheater speelde en hier training in ging geven. Voelen was zo gek nog niet! Ik wilde hier meer van!

Zesde zintuig

Direct na mijn opleidingen ging ik aan de slag als freelance trainer en coach. Het voelen wat ik zoveel jaren had onderdrukt, ontpopte zich tot een van mijn grootste kwaliteiten: mijn zesde zintuig. Dat betekent helderzien, -horen, -voelen en mediumschap. Ik ben dit gaan integreren in mijn werk als trainer en coach. Met deze extra informatie kan ik anderen sneller op weg helpen.

Kanker

Dankzij mijn zesde zintuig is in 2018 de diagnose borstkanker gesteld. Na de eerste shock zette ik handvatten in die ik als trainer en coach had geleerd. Door erover te schrijven ontdekte ik hoe ik kon dealen met tegenslag. Het resultaat was mijn boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’. Inmiddels schrijf ik graag blogs, gastblogs of columns, over hoe je kunt dealen met de ‘cadeaus van het leven’.

Mijn waarom

Tegenslag is een zekerheid dit leven. Het triggert je op een diepere laag. Je komt vaak oude stukken van jezelf tegen, en dat kan pijnlijk zijn. Maar mijn ervaring is: van je grootste shit leer je het meest. Achteraf blijkt tegenslag ook vaak een blessing in disguise. Alleen moet je wel eerst ermee dealen! Dat leren we niet op school en dat is zonde. Die ‘basiskennis’ gun ik iedereen en wil ik graag delen.

Expertise

  • Internationaal gecertificeerd NLP-trainer, en NLP-coach, en trainer in Systemisch werk.
  • Ervaring met meer dan 700 mensen, 1 op 1 en in groepen.
  • Ervaren trainer in NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, Systemisch Werk, NLP Practitioner voor Coaches, ADHD-coachopleiding.
  • Acht jaar lang verbonden geweest als senior trainer aan een groot opleidingsinstituut.
  • Trainer in workshops en masterclasses over familie- en organisatieopstellingen, en thema’s als Energieker werken, Samenwerken, Verbinding, Communicatie.
  • Gewerkt voor o.a. Microsoft, KPN, Hogeschool, lagere scholen, zorginstellingen.
  • Ervaring met uiteenlopende thema’s: werk, ondernemerschap, relatie, vriendschap, familie, gezondheid, seksualiteit, persoonlijke ontwikkeling, depressie, burn-out, adhd, leven en dood, etc.
  • Ervaringsdeskundige in de methodieken waar ik mee werk.
  • Geïnspireerd door o.a. brein & coaching, lichaamswerk, methode Franz Ruppert, Joe Dispenza, Tony Robbins, Steven Covey, Deepak Chhopra, Brené Brown, Byron Katie, Brandon Hays.