Schrijver

Puzzelstukjes

‘Kanker. Cadeau van het leven’ is mijn debuut als schrijver van een boek. Toch is schrijven niet nieuw voor me. Ik heb vroeger als tekstschrijver gewerkt. Inmiddels werk ik al jaren als coach met individuen en groepen. Schrijven is afgelopen jaren hooguit beperkt gebleven tot blogs over mijn vakgebied.

Puzzelstukjes

Als schrijver van ‘Kanker. Cadeau van het leven’ voelt het voor mij alsof puzzelstukjes bij elkaar komen. Connecting the dots, zoals Steve Jobs dat ooit zo mooi omschreef. Niets in het leven is toevallig; gebeurtenissen vinden plaats met een bedoeling. Daar ben ik van overtuigd.

Coach

Zo heb ik na de diagnose kanker dankbaar gebruikgemaakt van mijn kennis en ervaring als coach, om te leren omgaan met mijn ziekte. Wat me heeft geholpen, is dat ik me telkens heel bewust was van hoe ik me voelde of wat me overkwam. Daardoor had ik ook keuze in hoe ik daarmee om wilde gaan.

Schrijver

Ondertussen heb ik – onbedoeld – mijn ervaring als tekstschrijver ingezet om mijn verhaal op papier te zetten. Ik kon mijn ervaringen, gedachten en gevoelens heel goed voor mezelf verwoorden. Het reflecteren en schrijven hielp me enorm om mentaal om te gaan met de diagnose kanker.

Boek

Door mijn verhaal te publiceren in het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ zijn anderen hier mogelijk ook mee geholpen. Zo komen mijn persoonlijke verhaal, mijn ervaring als coach en schrijver, en mijn wens om iets voor anderen te kunnen betekenen bij elkaar. Voor mijn gevoel ‘klopt’ het plaatje hiermee.

Groter plaatje

Nu het boek ‘Kanker. Cadeau van het leven’ er is, merk ik dat mijn liefde voor het schrijven weer opbloeit. Ik noem dit boek dan ook mijn eerste boek. Daarin zit een aanname: er komt ook een vervolg. Welk vervolg dat ook is, en wanneer dat ook komt: ik laat mij verrassen door de komende puzzelstukjes en het grotere plaatje.